Omelett med potatis och grönkål
24 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Vår omelett med potatis och grönkål är mättande nog att äta till lunch eller middag. Plus i kanten att den sköter sig själv i ugnen!
Annons
Omelett med potatis och grönkål
Omeletten blir extra stadig och mättande med mycket grönt i.
4 portioner
Du behöver:
400 g potatis
1 gul lök
100 g champinjoner
75 g färsk grönkål
1 kvist bladpersilja
25 g smör till stekning
Salt och nymald peppar
8 ägg
½ dl vispgrädde
25 g parmesanost
½ tsk chiliflagor
Tillbehör:
8 skivor grovt bröd
8 skivor bresaola
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°. Tvätta och tärna potatisen. Koka i lättsaltat vatten 8–10 minuter, tills bitarna är nästan mjuka. Låt rinna av.
- Skala löken och skiva tunt. Ansa champinjonerna och halvera dem. Skölj och hacka grönkål och persilja. Fräs löken mjuk i smör i en djup stekpanna. Tillsätt potatis och champinjoner och låt steka med i 5 minuter tills de fått lite färg. Tillsätt grönkål och persilja och stek tills kålen börjar mjukna. Salta och peppra.
- Vispa ihop ägg, grädde och ost. Salta och peppra. Häll grönsakerna i en ugnsform. Häll äggblandningen över och strö över lite chiliflagor.
- Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter tills den stannat och fått fin färg. Låt stå till sig ca 5 minuter. Servera med bröd och bresaola.
Av: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Betina Hastoft
Annons