Omvänd toast Skagen med kräftor
03 apr, 2019
AvRedaktionen
Gabriel Jonsson, vinnare av Sveriges Mästerkock 2019, delar här med sig av ett recept på toast Skagen från sin kokbok "Från skog till bord".
Annons
Gabriel Jonsson om receptet:
– Det här är en variant på en klassisk toast Skagen. Personligen tycker jag att det är för mycket bröd i den klassiska versionen, och att brödet snabbt tappar sin textur när det toppas med skagenröran. Då är det här lösningen.
4 portioner
Tid: 30 minuter
Skagenröra:
200 g kräftstjärtar
½ dl crème fraiche
½ dl majonnäs
1 kruka dill, finhackad
salt
nymalen peppar
Krutonger:
4 skivor formfranska eller surdegsbröd
1 msk citronsaft
olivolja till stekning
Annons
Tillbehör:
½ finhackad rödlök
½ dl forellrom
några dillkvistar
Gör så här:
- Banda samtliga ingredienser till Skagenröran och smaka av med salt och peppar.
- Skär brödet i centimeterstora kuber. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek brödkrutongerna i oljan tills de fått fin färg och är frasiga. Tillsätt citronsaften och slunga runt krutongerna tills citronsaften dunstat.
- Servera genom att bottna med Skagenröran och toppa med bröd, rödlök, forellrom och dill.
Tips! Det går förstås lika bra att göra en Skagen på klassiskt vis, med räkor. Och vissa hävdar att den blir bättre med lite riven pepparrot.
Annons