Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

One pot-spagetti – allt lagas i en kastrull

31 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
One pot-spagetti – allt lagas i en kastrull
När middagen ska gå snabbt, vara enkel och samtidigt god så är one pot-spagetti lösning!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

One pot-spagetti

Laga allt i samma kastrull. Spagettin tar extra smak av de andra ingredienserna och blir ännu godare.

Enkel one pot-spagetti som lagas i en och samma kastrull

4 portioner

Du behöver:

150 g färska champinjoner
1 squash
1 vitlöksklyfta
Smör, till stekning
7 dl vatten
½ tsk salt
400 g spagetti
150 g frysta ärter
1 ½ dl matlagningsgrädde
50 g parmesan
2 äggulor
½ kruka färsk basilika

Gör så här:

  1. Ansa svampen, skär i bitar. Skölj och riv squashen grovt. Hetta upp en kastrull med smör, tillsätt squash, svamp och pressad vitlök, vänd runt och låt det fräsa mjukt.
  2. Häll 7 dl kokande vatten, salt och spagetti i grytan. Låt allt sjuda under lock i 8 minuter. Rör om ofta. Tillsätt mer vatten om det kokar torrt.
  3. Tillsätt svampen, ärter, grädde och färskriven parmesan (spara lite till servering) och låt ev rätten puttra vidare i ett par minuter, tills pastan är färdigkokt. Rör ner äggulorna och servera genast med lite parmesan och färsk basilika på toppen.

Recept: Line Holt Nielsen Foto: Betina Hastoft

Annons