Öppen omelett med lax och spenat
05 jun, 2017
AvRedaktionen
En matig och god omelett med smakrik lax och nyttig spenat. Servera omeletten öppen, gärna med en god sallad till och kanske bröd.
Annons
1 person
Tid: 20 minuter
Du behöver:
200 g norsk lax
olja till stekning
200 g fryst bladspenat
2 msk ekologisk extra virgin olivolja
2 ägg
1 krm riven muskotnöt
salt och peppar
Till servering:
sallad
bröd
Gör så här:
Skär laxen i stora tärningar. Stek dem i fett ett par minuter och lägg dem på tallriken. Tina spenaten på låg värme och krama den torr. Vänd den i olivolja och lägg den åt sidan. Vispa äggen och krydda med lite muskotnöt, salt och peppar.
Häll blandningen i stekpannan, lägg lax och spenat på omeletten och stek färdigt. Krydda med salt och servera sallad och eventuellt bröd till.
Annons