Så gör du oreganosås
01 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Visst är denna oreganosås fantastiskt god till just kyckling men testa gärna att äta den med en grillad köttbit!
Annons
Oreganosås
Supergod till ugnsgrillad kyckling. Oregano kan också bytas ut mot färsk eller torkad dragon.
4 portioner
Annons
Du behöver:
1 schalottenlök
1 msk smör till stekning
1 dl vitt vin
2 dl kraftig kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
1 ½ msk färsk eller torkad oregano
Salt och svartpeppar
Ev lite majsstärkelse, typ Maizena
Gör så här:
- Hacka löken fint. Stek i smör i en stekpanna i 3 minuter, utan att löken tar färg.
- Tillsätt vin och låt skumma upp och sedan koka in. Häll på buljong och grädde och låt koka ner till ca 3 dl vätska.
- Smaka av såsen med massor av färsk eller torkad oregano, salt och peppar. Red eventuellt såsen till önskad tjocklek med Maizena utrörd i lite kallt vatten.
- Servera såsen till grillad kyckling, gärna med potatis till.
Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft
Annons