Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Så gör du oreganosås

01 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på oreganosås
Visst är denna oreganosås fantastiskt god till just kyckling men testa gärna att äta den med en grillad köttbit!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Se våra bästa tips på såser och röror till grillatBrand logo
TV: Se våra bästa tips på såser och röror till grillat

Oreganosås

Supergod till ugnsgrillad kyckling. Oregano kan också bytas ut mot färsk eller torkad dragon.

Så gör du oreganosås

4 portioner

Annons

Du behöver:

1 schalottenlök
1 msk smör till stekning
1 dl vitt vin
2 dl kraftig kycklingbuljong
3 dl vispgrädde
1 ½ msk färsk eller torkad oregano
Salt och svartpeppar
Ev lite majsstärkelse, typ Maizena

Gör så här:

  1. Hacka löken fint. Stek i smör i en stekpanna i 3 minuter, utan att löken tar färg.
  2. Tillsätt vin och låt skumma upp och sedan koka in. Häll på buljong och grädde och låt koka ner till ca 3 dl vätska.
  3. Smaka av såsen med massor av färsk eller torkad oregano, salt och peppar. Red eventuellt såsen till önskad tjocklek med Maizena utrörd i lite kallt vatten.
  4. Servera såsen till grillad kyckling, gärna med potatis till.

Recept: Julie Hey Foto: Betina Hastoft

TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmatBrand logo
TV: Se 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
Annons