Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ört- och vitlökspanerade tunna kycklingfiléer

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Tunna kycklingfiléer panerade i ströbröd, örter och vitlök. Perfekt vardagsmat – snabbt att tillaga och väldigt, väldigt gott.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Ört- och vitlökspanerade tunna kycklingfiléer.
Ört- och vitlökspanerade tunna kycklingfiléer.

4 personer

Tid: 40 minuter

Du behöver:

4 kycklingfiléer

2 ägg

olivolja

1 citron (till servering)

Ströbrödsmix:

2 1/2 dl ströbröd eller panko

2 hackade vitlöksklyftor

1/2 dl hackad persilja

1/2 röd chili (urkärnad och finhackad)

Gör så här:

Blanda alla ingredienserna till ströbrödet i en bunke. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Dela sedan filéerna längs med på mitten så det blir 2 tunna filéer i stället. Vänd dem i äggblandningen och sedan i ströbrödet. Lägg åt sidan tills alla filéer är klara. Häll upp rikligt med olja i en stekpanna, sätt på mellanvärme. Stek sedan filéerna i cirka 2 minuter på varje sida. De ska få en spröd och gyllene yta. Servera med en god sallad, ugnsrostade grönsaker eller potatispuré.

Annons