Ört- och vitlökspanerade tunna kycklingfiléer
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Tunna kycklingfiléer panerade i ströbröd, örter och vitlök. Perfekt vardagsmat – snabbt att tillaga och väldigt, väldigt gott.
Annons
4 personer
Tid: 40 minuter
Du behöver:
4 kycklingfiléer
2 ägg
olivolja
1 citron (till servering)
Ströbrödsmix:
2 1/2 dl ströbröd eller panko
2 hackade vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
1/2 röd chili (urkärnad och finhackad)
Gör så här:
Blanda alla ingredienserna till ströbrödet i en bunke. Vispa upp äggen i en djup tallrik. Dela sedan filéerna längs med på mitten så det blir 2 tunna filéer i stället. Vänd dem i äggblandningen och sedan i ströbrödet. Lägg åt sidan tills alla filéer är klara. Häll upp rikligt med olja i en stekpanna, sätt på mellanvärme. Stek sedan filéerna i cirka 2 minuter på varje sida. De ska få en spröd och gyllene yta. Servera med en god sallad, ugnsrostade grönsaker eller potatispuré.
Annons