Ört- och vitlökssoppa
19 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Annons
Ört- och vitlökssoppa
4 personer
Tid: 10 minuter
En rekordenkel och snabb soppa.
400 g philadelphiaost (med smak av vitlök och örter)
1 dl vitt vin
4 dl vatten
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 grönsaksbuljongtärning
salt
färska örter typ basilika, gräslök, bladpersilja (hackade)
1 knippe rädisor
brödkrutonger
Rör ner osten i en kastrull tillsammans med vin, vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt. Servera med hackade färska örter, rädisor och brödkrutonger. Skär formbröd, eller annat bröd man har hemma, i kuber. Lägg i en långpanna, ringla på olivolja, finhackad vitlök och salta. Blanda runt och rosta i ugnen på grillvärme i några minuter. Rör om under tiden.
Annons