Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ört- och vitlökssoppa

19 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
0078_EMV1201.pdf

Ört- och vitlökssoppa

4 personer

Tid: 10 minuter

En rekordenkel och snabb soppa.

400 g philadelphiaost (med smak av vitlök och örter)

1 dl vitt vin

4 dl vatten

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 grönsaksbuljongtärning

salt

färska örter typ basilika, gräslök, bladpersilja (hackade)

1 knippe rädisor

brödkrutonger

Rör ner osten i en kastrull tillsammans med vin, vatten och grädde. Smula ner buljongtärningen och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt. Servera med hackade färska örter, rädisor och brödkrutonger. Skär formbröd, eller annat bröd man har hemma, i kuber. Lägg i en långpanna, ringla på olivolja, finhackad vitlök och salta. Blanda runt och rosta i ugnen på grillvärme i några minuter. Rör om under tiden.

Annons