Örtbakad fläskfilé med kokt färskpotatis
25 maj, 2022
AvLine Heidi Nielsen
Rulla fläskfilén i rikligt med färska örter, bryn köttet och låt det hela avslutas i ugnen. Servera med kokt potatis och en grönsallad.
Annons
Örtbakad fläskfilé
Färska örter runt en fin filé – middagsfavoriten är serverad!
4 portioner
Du behöver:
1 putsad fläskfilé
4 nävar blandade färska örter, t ex persilja, salvia, timjan och mynta
60 g parmesan
1 ekologisk citron
1 msk olivolja + lite till stekning
Salt och peppar
2 msk vetemjöl
2 msk fransk senap
Till servering:
Kokt färskpotatis
Blandad grönsallad
Gör så här:
- Sätt ugnen på 160°. Mixa örter i en mixer tillsammans med riven parmesan, rivet citronskal och olivolja. Krydda med salt och peppar.
- Bryn fläskfilén i olivolja i en panna. Ta den ur pannan, strö mjöl runt om och pensla med senap. Rulla köttet i örtblandningen.
- Stek filén i ugnen i 10 minuter, vänd upp och ner på den och stek i ytterligare 10 minuter. Innertemperaturen bör vara 62–65°.
- Låt köttet vila i 5 minuter och skär det sedan i tjocka skivor. Servera med kokt färskpotatis eller klyftpotatis och en blandad sallad.
Foto: Betina Hastoft
Annons