Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Örtbakad fläskfilé med kokt färskpotatis

25 maj, 2022
AvLine Heidi Nielsen
Recept på örtbakad fläskfilé med kokt färskpotatis
Rulla fläskfilén i rikligt med färska örter, bryn köttet och låt det hela avslutas i ugnen. Servera med kokt potatis och en grönsallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Örtbakad fläskfilé

Färska örter runt en fin filé – middagsfavoriten är serverad!

Så enkelt lagar du örtbakad fläskfilé

4 portioner

Du behöver:

1 putsad fläskfilé
4 nävar blandade färska örter, t ex persilja, salvia, timjan och mynta
60 g parmesan
1 ekologisk citron
1 msk olivolja + lite till stekning
Salt och peppar
2 msk vetemjöl
2 msk fransk senap

Till servering:

Kokt färskpotatis
Blandad grönsallad

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160°. Mixa örter i en mixer tillsammans med riven parmesan, rivet citronskal och olivolja. Krydda med salt och peppar.
  2. Bryn fläskfilén i olivolja i en panna. Ta den ur pannan, strö mjöl runt om och pensla med senap. Rulla köttet i örtblandningen.
  3. Stek filén i ugnen i 10 minuter, vänd upp och ner på den och stek i ytterligare 10 minuter. Innertemperaturen bör vara 62–65°.
  4. Låt köttet vila i 5 minuter och skär det sedan i tjocka skivor. Servera med kokt färskpotatis eller klyftpotatis och en blandad sallad.

Foto: Betina Hastoft

Annons