Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Örtkryddad potatissallad

22 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

20 minuter

Den här gröna varma potatissalladen kommer garanterat göra succé.

1 kilo potatis

100 g sockerärter (blancherade)

1 rödlök

1 näve rucolasallad

2 dl gräddfil

1 vitlöksklyfta

1/2 dl lättmajonnäs

1 dl blandade färska örter (typ basilika, gräslök, bladpersilja)

salt och peppar

Koka potatisen och skär den i skivor. Lägg den, gärna fortfarande varm, i en bunke tillsammans med sockerärterna. Blanda runt tillsammans med fint skuren rödlök och lite rucolasallad. Lägg i lite (cirka 1/2 dl) av gräddfilen i en bunke tillsammans med vitlök, majonnäs och örter. Mixa till en slät smet med hjälp av en mixerstav eller i en matberedare. Rör ner resten av gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Anledningen till att inte lägga i all gräddfil med en gång är att den då blir för lös och förlorar krämighet när du mixar den. Blanda dressingen med potatisröran och servera.

Annons