Örtkryddad potatissallad
20 minuter
Den här gröna varma potatissalladen kommer garanterat göra succé.
1 kilo potatis
100 g sockerärter (blancherade)
1 rödlök
1 näve rucolasallad
2 dl gräddfil
1 vitlöksklyfta
1/2 dl lättmajonnäs
1 dl blandade färska örter (typ basilika, gräslök, bladpersilja)
salt och peppar
Koka potatisen och skär den i skivor. Lägg den, gärna fortfarande varm, i en bunke tillsammans med sockerärterna. Blanda runt tillsammans med fint skuren rödlök och lite rucolasallad. Lägg i lite (cirka 1/2 dl) av gräddfilen i en bunke tillsammans med vitlök, majonnäs och örter. Mixa till en slät smet med hjälp av en mixerstav eller i en matberedare. Rör ner resten av gräddfilen och smaka av med salt och peppar. Anledningen till att inte lägga i all gräddfil med en gång är att den då blir för lös och förlorar krämighet när du mixar den. Blanda dressingen med potatisröran och servera.