Örtkryddat lamm med kryddig yoghurt
Örtkryddat lamm med kryddig yoghurt
8 personer
Tid: 30 minuter + 1 timme marinering
Grillat lamm är alltid en hit.
2 1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt
1 näve koriander (hackad, även stjälkarna)
2 vitlöksklyftor (skalade och hackade)
4 gröna chilifrukter (urkärnade och hackade)
2 cm ingefära (skalad och hackad)
2 tsk spiskummin
1 tsk torkad koriander
1 tsk gurkmeja
salt
1 kg lammfiléer
2 tomater (hackade)
1 näve mynta (hackad)
1/2 gul lök (skalad och fint skivad)
peppar
till servering:
8 chapatibröd (indiskt bröd) eller platta pitabröd
turkisk eller grekisk yoghurt
Lägg yoghurt, koriander, vitlök, chili, ingefära, spiskummin och koriander i en matberedare och mixa tills det blir slätt. Rör ner gurkmeja och 1 tsk salt. Lägg lammet i en skål och häll över yoghurten. Låt marinera i 1 timme. Grilla i cirka 10 minuter tills lammet får färg, men inte bränns. Låt vila i 5 minuter. Blanda tomater, mynta och lök, salta och peppra. Skär lammet i bitar och servera med tomatsallad, bröd och extra yoghurt.