Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Örtkryddat lamm med kryddig yoghurt

10 feb, 2014
AvSofie Nyblin
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
spiced yoghurt and herb lamb

Örtkryddat lamm med kryddig yoghurt

8 personer

Tid: 30 minuter + 1 timme marinering

Grillat lamm är alltid en hit.

2 1/2 dl grekisk eller turkisk yoghurt

1 näve koriander (hackad, även stjälkarna)

2 vitlöksklyftor (skalade och hackade)

4 gröna chilifrukter (urkärnade och hackade)

2 cm ingefära (skalad och hackad)

2 tsk spiskummin

1 tsk torkad koriander

1 tsk gurkmeja

salt

1 kg lammfiléer

2 tomater (hackade)

1 näve mynta (hackad)

1/2 gul lök (skalad och fint skivad)

peppar

till servering:

8 chapatibröd (indiskt bröd) eller platta pitabröd

turkisk eller grekisk yoghurt

Lägg yoghurt, koriander, vitlök, chili, ingefära, spiskummin och koriander i en matberedare och mixa tills det blir slätt. Rör ner gurkmeja och 1 tsk salt. Lägg lammet i en skål och häll över yoghurten. Låt marinera i 1 timme. Grilla i cirka 10 minuter tills lammet får färg, men inte bränns. Låt vila i 5 minuter. Blanda tomater, mynta och lök, salta och peppra. Skär lammet i bitar och servera med tomatsallad, bröd och extra yoghurt.

Annons