Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Örtomelett med tagetesblommor

25 jun, 2017
AvRedaktionen
Örtomelett med tagetesblommor.
Omelett i små kuber fyllda med sommarens alla färska kryddor. Lika god varm som kall och ett perfekt tilltugg till mingelpartyt.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 min + tid i ugn

Du behöver:

1 kruka basilika

1 kruka gräslök

1 kruka persilja

1 kvist dragon

1 riven vitlöksklyfta

8 ägg

1 msk maizenamjöl

salt och peppar

1 msk olivolja

Gör så här:

Finklipp alla kryddorna och riv vitlöken. Vispa äggen och blanda med maizenamjöl och kryddorna. Salta och peppra. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i vitlöken och därefter äggstanningen. Stek långsamt till dess att smeten stannat till omelett. Rör eventuellt med en gaffel för att smeten ska stelna. Låt kallna och skär i fyrkanter.

Örtomelett med tagetesblommor.
Örtomelett med tagetesblommor.

Recept: Anncatrin Rosenqvist
Foto: Ragnar Ómarsson

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons