Örtomelett med tagetesblommor
25 jun, 2017
AvRedaktionen
Omelett i små kuber fyllda med sommarens alla färska kryddor. Lika god varm som kall och ett perfekt tilltugg till mingelpartyt.
Annons
4 personer
Tid: 30 min + tid i ugn
Du behöver:
1 kruka basilika
1 kruka gräslök
1 kruka persilja
1 kvist dragon
1 riven vitlöksklyfta
8 ägg
1 msk maizenamjöl
salt och peppar
1 msk olivolja
Gör så här:
Finklipp alla kryddorna och riv vitlöken. Vispa äggen och blanda med maizenamjöl och kryddorna. Salta och peppra. Värm olivolja i en stekpanna och lägg i vitlöken och därefter äggstanningen. Stek långsamt till dess att smeten stannat till omelett. Rör eventuellt med en gaffel för att smeten ska stelna. Låt kallna och skär i fyrkanter.
Recept: Anncatrin Rosenqvist
Foto: Ragnar Ómarsson
Annons