Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Örtsuffléomelett

17 feb, 2014
AvSofie Nyblin
Rätt kryddad är omelett hur gott som helst! Den här varianten påminner om en sufflé och är smaksatt med örter och smakrik ost. Servera med en sallad.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Örtsuffléomelett.
Örtsuffléomelett.

1 person

Tid: 10 minuter

Du behöver:

3 ägg (separerade vitor och gulor)

persilja, dill, körvel, dragon (hackat, 1 msk av varje)

1 dl ost, t ex cheddar eller grevé (riven)

salt och svartpeppar

15 g smör

1 näve salladsblad

Gör så här:

Vispa äggulorna och örtkryddorna med 1 msk iskallt vatten i en stor bunke, och krydda. Blanda i den rivna osten. Vipa äggvitorna till hårt skum och vänd försktigt ner i äggulesmeten. Hetta upp smöret i en stekpanna med nonstick- beläggning tills det börjar fräsa, häll i äggblandningen. Stek på medelvärme tills den börjar bli fast, vik över och servera med sallad.

Annons