Frasiga örtvåfflor med färska räkor
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Det är perfekt att dela våfflan och servera små hjärtan med färska räkor och syltad rödlök som tilltugg till fördrinken men också tillräckligt god för att äta upp själv!
Annons
Örtvåfflor med färska räkor
Gräslök och färsk dill gör våffelsmeten både vacker och god. Passar perfekt med färska räkor och den syltade rödlöken.
4 portioner
Du behöver:
50 g smör
1 ½ dl standardmjölk
1 dl kärnmjölk eller lättfil
2 ägg
2 ½ dl (150 g) vetemjöl
1 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 litet knippe gräslök
1 litet knippe färsk dill
Syltad rödlök:
1 liten rödlök
3 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
2 msk vatten
Garnering:
6 rädisor
1 litet knippe färsk dill
Till servering:
150 g crème fraiche
200 g skalade färska räkor
Gör så här:
- Smält smöret och häll i en blender ihop med mjölk, kärnmjölk och ägg. Mixa i 2 minuter. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och häll sedan ner i blendern. Mixa 2 minuter.
- Skala och skär löken i tunna strimlor. Vänd ihop med vinäger, honung och vatten i en skål och låt stå och dra i minst 15 minuter.
- Skölj rädisorna och skär i tunna skivor, gärna med mandolin. Plocka vipporna från dillkvistarna. Grädda våfflorna gyllene i våffeljärn. Toppa de ljumna våfflorna med crème fraiche, syltad lök och räkor. Garnera med rädisor och dill och servera genast.
Recept: Emma Martiny, Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Winnie Methmann
LÄS MER:
Annons