Ostfestivalen 2017 – paradiset för alla ostälskare!
Ostfestivalen 2017 äger rum 17-19 februari på Münchenbryggeriet i Stockholm. På festivalen samlas branschfolk, kockar, producenter, press och konsumenter för att njuta av goda svenska ostar. Festivalen samlar 30-40 ostproducenter och gårdsmejerier från hela landet.
Läs även: 6 ostar som är bra för hälsan
Förutom provsmakning av ostar och passande viner hålls intressanta föredrag med bland andra måltidsforskaren Richard Tellström från Historieätarna, som föreläser om ostens historia både lördag och söndag.
ELLE mat & vins dryckesexpert Ia Orre, som även är sommelier och matskribent, är en av initiativtagarna till Ostfestivalen.
– Vi äter mycket ost i Sverige. I dagsläget konsumeras över 20 kilo ost per person och år. Det är oerhört kul att festivalen lockar ostälskare i alla åldrar, säger Ia Orre.
Läs även: Ia Orre ger 7 tips för den perfekta ostbrickan
Målet med festivalen är dels att uppmärksamma stora som små svenska mjölkbönder och gårdsmejerier, men även att få fler konsumenter att upptäcka och välja svensk ost – som är nyttigare, mer klimatsmart samt innehåller mindre salt och vatten än den importerade osten.
– Det pågår en spännande utveckling med en mängd hantverksmässiga och mindre mejerier som tar större plats på marknaden vilket är glädjande, säger Ia Orre
Besök ostfestivalen.se för mer information, biljettpriser, festivalprogram och mycket mer.
Läs även: 9 ostar och vin som passar bra tillsammans
Vill du ha fler goda matnyheter?