Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Ostfyllda champinjoner med serranoskinka

14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
Recept på ostfyllda champinjoner med serranoskinka
Det bästa med dessa ostfyllda champinjoner med serranoskinka är att man kan äta dem i en tugga!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Så gör du den alkoholfria drinken Passion SunriseBrand logo
Så gör du den alkoholfria drinken Passion Sunrise

Ostfyllda champinjoner med serranoskinka

Fyll svamparna med härliga godsaker och gratinera dem i ugnen. Det går även bra att använda små portobellosvampar.

Svårslagna ostfyllda champinjoner med serranoskinka är ett måste på minglet

10 stycken

Annons

Du behöver:

10 champinjoner
1 liten schalottenlök
Olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk naturell färskost
20 g parmesan
2 skivor serranoskinka
Salt och peppar

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 180°, varmluft. Skölj champinjonerna och finhacka själkarna. Lägg svamphattarna med undersidan upp i en ugnssäker form, smord eller täckt med bakplåtspapper.
  2. Hacka schalottenlöken fint och fräs den i olja i en stekpanna i några minuter. Vänd ner finhackad vitlök och svampstjälkar. Ringla över vinäger och stek allt mjukt i 3–4 minuter. Blanda ihop lökblandningen med färskost, riven parmesan och små bitar av serranoskinka. Smaka av med salt och peppar.
  3. Fördela fyllningen i svamphattarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera de fyllda svamparna varma.

Foto: Maria Fabricius Tegner

Annons