Ostfyllda champinjoner med serranoskinka
14 apr, 2023
AvLine Holt Nielsen
Det bästa med dessa ostfyllda champinjoner med serranoskinka är att man kan äta dem i en tugga!
Annons
Ostfyllda champinjoner med serranoskinka
Fyll svamparna med härliga godsaker och gratinera dem i ugnen. Det går även bra att använda små portobellosvampar.
10 stycken
Annons
Du behöver:
10 champinjoner
1 liten schalottenlök
Olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
1 tsk äppelcidervinäger
3 msk naturell färskost
20 g parmesan
2 skivor serranoskinka
Salt och peppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 180°, varmluft. Skölj champinjonerna och finhacka själkarna. Lägg svamphattarna med undersidan upp i en ugnssäker form, smord eller täckt med bakplåtspapper.
- Hacka schalottenlöken fint och fräs den i olja i en stekpanna i några minuter. Vänd ner finhackad vitlök och svampstjälkar. Ringla över vinäger och stek allt mjukt i 3–4 minuter. Blanda ihop lökblandningen med färskost, riven parmesan och små bitar av serranoskinka. Smaka av med salt och peppar.
- Fördela fyllningen i svamphattarna och grädda dem mitt i ugnen i ca 20 minuter. Servera de fyllda svamparna varma.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Annons