Svamptoast med fyra sorters svamp
05 jan, 2023
AvLouisa Lorang
Inget slår en riktigt god svamptoast – särskilt inte om den serveras med fyra sorters svamp!
Annons
Svamptoast med fyra sorters svamp
Har du svamp i frysen kan du självklart använda den i stället.
6 portioner
Annons
Du behöver:
3 skivor surdegsbröd
2 msk olivolja till stekning
2 msk smör till stekning
Salt
Svampstuvning:
200 g champinjoner
200 g kantareller
100 g shiitake
150 g kejsarhatt
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
Lite färsk rosmarin
2 dl vispgrädde
Salt
Gör så här:
- Stek brödskivorna gyllene och krispiga i en blandning av olja och smör. Krydda med salt och dela bröden på mitten.
- Rensa all svamp och skär i grova bitar. Stek i olja i en varm stekpanna tills de mjuknar.
- Skala vitlök och skär i supertunna skivor. Skölj och plocka bladen på rosmarinen. Låt vitlök och rosmarin steka med i några minuter.
- Tillsätt grädde och låt koka in. Smaka av svampsåsen med salt. Fördela svampen på brödskivorna, strö gärna lite rosmarin över och servera genast.
Foto: Rikke Westesen
Annons