Proteinrik ostkaka med keso, bär och mandel
14 nov, 2018
AvRedaktionen
Ostkaka är gott som dessert, men fungerar lika bra som proteinrikt mellanmål före eller efter träning. Du kan enkelt variera ostkakan med olika smaker och toppings.
Annons
Ingredienser:
500 g keso
4 ägg
2 tsk flytande honung
1 krm vaniljpulver
0,75 dl hackad mandel
smör/olja
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200°.
- Blanda ägg och honung i en bunke och vispa ihop.
- Rör ner keso, vaniljpulver och mandel.
- Smörj en ugnsform och häll i smeten.
- Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Kakan ska bli fast och ytan ska få färg.
- Smaksättningen kan varieras med till exempel frukt, bär, kanel eller kardemumma.
Fler recept: 6 proteinrika mellanmål med keso
Recept och foto: Arla
Annons