Ostkaka med rårörda bär och grädde
20 jan, 2015
AvCassandra Lindblom
Krämigt god ostkaka. Smakar bäst att servera nygräddad tillsammans med rårörda bär och grädde.
Annons
Recept för 4–6 portioner
Du behöver:
180 g ägg (ca 3st)
45 g strösocker (ca 3 msk)
250 g keso
25 g vetemjöl (ca 3 msk)
150 g vispgrädde (1 1⁄2 dl)
1⁄2 dl grovhackad mandel
Servering:
Rårörda bär
strösocker
vispad grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 175°. Smörj portionsformarna. Vispa ihop ägg och socker i en bunke.
Rör ner keso, mjöl, grädde och mandel.
Häll blandningen till två tredjedelar i formarna och ställ in i ugnen.
Grädda dem gyllene, mitt i ugnen, i ca 30 minuter.
Rör färska eller tinade bär med några matskedar socker, efter smak.
Servera ostkakan ljummen med bären och lättvispad grädde.
Annons