Lyxiga ostron med citron och svart sesam
03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Att bjuda på ostron är extra lyxigt. De är fulla med smak, det räcker gott och väl att toppa med citron och svarta sesamfrön. Njut!
Annons
Ostron med citron och svart sesam
Har du väl knäckt koden är det inte så svårt att öppna ostron. Se bara till att ha en riktig ostronkniv!
6 portioner
Du behöver:
6 ostron
1 citron
1 msk svart sesamfrö
Gör så här:
- Lägg ett ostron med den platta skalsidan uppåt, i en handduk för att skydda dina händer. Stick ner en ostronkniv eller en vass, robust kniv i ”gångjärnet” vid ostronets spetsiga ände.
- Vicka kniven försiktigt i höjd- och sidled. Bänd upp locket när du känner att gångjärnet ger med sig. För kniven längs med för att lossa skalet. Var försiktig så du inte skadar själva ostronet.
- Lossa ostronet från skalet så det blir enklare att äta det. Gör likadant med alla ostron och fördela dem på ett fat. Droppa citronsaft och strö sesamfrön över.
Recept och foto: Skovdalnordic.com
Annons