Köftekryddad ostronskivling i libabröd med paprikaröra
20 sep, 2017
AvRedaktionen
Köfte är ett samlingsnamn för turkiska färsrätter, men det är också namnet på en krydda som passar fint ihop med ostronskivling. Servera i libabröd med paprikaröra.
Annons
4 portioner
Du behöver:
600 g ostronskivling
2 vitlöksklyftor
2 tsk köftekrydda
3 dl kokta kikärter
4 msk hackad persilja
150 g fetaost
250 g paprikaröra, muhamarra
80 g småbladig sallad
4 libabröd
salt och olivolja
Gör så här:
1. Rensa svampen och riv den i mindre bitar. Skala och finhacka vitlöken.
2. Stek svampen i en stekpanna utan fett tills lite av vattnet försvinner. Tillsätt olja, vitlök och köftekrydda och stek 5-10 minuter tills svampen mjuknat och fått lite färg. Tillsätt kikärter och låt allt bli varmt. Krydda med salt och vänd ner persiljan
3. Lägg sallad och svamp på brödet och toppa med paprikaröra. Smula över fetaost.
Foto och recept: Sevan
Annons