Ostvåfflor med rökt lax och avokado
25 jan, 2025
AvEva Boström
Dessa ostvåfflor blir extra matiga med rökt lax, avokadoröra och picklad rödlök – servera som tilltugg eller till brunchen!
Annons
Ostvåfflor med rökt lax och avokado
Toppa den smakrika ostvåfflan med avokadoröra, rökt lax och picklad rödlök.
Annons
6 stycken
Tid: 40 minuter
Du behöver:
Våfflor:
75 g smör
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost
Topping:
2 avokador
½ lime, pressad saft
1 dl lätt-crème fraiche
2 krm salt
150 g skivad kallrökt lax
Picklad rödlök:
1 msk ättiksprit, 12 %
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 rödlök
Gör så här:
- Picklad lök: Blanda ättika, socker och vatten. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt dra minst 30 minuter.
- Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll mjölken i kastrullen med smält smör så att det blir kallt. Blanda mjöl- och smörblandningen. Vispa smeten slät och blanda i äggen. Rör ner osten.
- Mixa avokado, limesaft, crème fraiche och salt.
- Pensla våffeljärnet med lite smör till första våfflan, häll i smet och grädda.
- Lägg på avokadoröra. Toppa med lax och picklad rödlök. Servera genast.
Foto: Lisa Björner
Annons