Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Bakning Alla recept Vintips till middagen

Ostvåfflor med rökt lax och avokado

25 jan, 2025
AvEva Boström
Recept på ostvåfflor med rökt lax och avokado
Lisa Björner
Dessa ostvåfflor blir extra matiga med rökt lax, avokadoröra och picklad rödlök – servera som tilltugg eller till brunchen!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smörögaBrand logo
Chokladgröt toppad med rostade mandlar och smöröga

Ostvåfflor med rökt lax och avokado

Toppa den smakrika ostvåfflan med avokadoröra, rökt lax och picklad rödlök.

Matiga ostvåfflor med rökt lax och avokado
Ostvåfflor med rökt lax och avokado Lisa Björner
Annons

6 stycken

Tid: 40 minuter

Du behöver:

Våfflor:

75 g smör
3 dl vetemjöl
2 krm salt
1 tsk bakpulver
4 dl mjölk
2 ägg
2 dl riven lagrad ost, t ex västerbottensost

Topping:

2 avokador
½ lime, pressad saft
1 dl lätt-crème fraiche
2 krm salt
150 g skivad kallrökt lax

Picklad rödlök:

1 msk ättiksprit, 12 %
2 msk strösocker
3 msk vatten
1 rödlök

Gör så här:

  1. Picklad lök: Blanda ättika, socker och vatten. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt dra minst 30 minuter.
  2. Smält smöret. Blanda mjöl, salt och bakpulver. Häll mjölken i kastrullen med smält smör så att det blir kallt. Blanda mjöl- och smörblandningen. Vispa smeten slät och blanda i äggen. Rör ner osten.
  3. Mixa avokado, limesaft, crème fraiche och salt.
  4. Pensla våffeljärnet med lite smör till första våfflan, häll i smet och grädda.
  5. Lägg på avokadoröra. Toppa med lax och picklad rödlök. Servera genast.

Foto: Lisa Björner

Annons