Overnight oats med ägg och baconsticks
20 maj, 2019
AvRedaktionen
Unna dig en riktig lyxfrukost! Overnight oats förbereder du kvällen innan och kan med fördel komplettera det med ägg och bacon dagen efter.
Annons
2 personer
En bricka med massa godsaker som räcker hela morgonen. Gröten förbereder du kvällen innan, den blir färdig i kylen över natten.
Overnight oats:
2 dl havregryn
4 dl valfri mjölk
1 rivet äpple
1 tsk mald kardemumma
1 tsk kanel
2 msk agavesirap
1/2 dl hasselnötter
1 dl färska bär
Piggelinjuice:
2 morötter
1 1/2 dl frysta havtornsbär
3 cm färsk ingefära
2 apelsiner
Frasiga baconsticks:
4 skivor bacon
1 avokado
Till servering:
2 ägg
2 skivor grovt bröd
1/2 lime
1 msk rostade pumpafrön
1 msk sesamfrön
2 koppar caffe latte
Gör så här:
Kvällen innan:
- Blanda havregryn, mjölk, rivet äpple, kanel och kardemumma. Låt stå övertäckt i kylen över natten.
På morgonen:
- Sätt ugnen på 225°.
- Koka upp vatten och koka äggen i 6 minuter tills de är krämiga.
- Skär brödskivorna i stavar och vira bacon runt.
- Rosta dem i ugnen i 6–8 minuter tills de är spröda och gyllene.
- Halvera avokadon, kärna ur och skeda ur skalet.
- Pressa lime över avokadon och toppa med pumpafrön och sesamfrön.
- Skala morötter, ingefära och apelsiner.
- Kör tillsammans med havtorn i råsaftcentrifug eller i mixer – sila i sådana fall juicen sedan – och häll upp i glas.
- Ta fram gröten. Toppa med hasselnötter, färska bär och ringla över agavesirap.
- Servera allt på bricka med caffe latte.
Av Gitte Heidi Rasmussen
Foto Skovdal Nordic
Läs mer:
Chiapudding med overnight oats
Overnight Oats på helhavre & mandelmjölk
Annons