Oxfilépasta med dragon och kungsmussling
01 nov, 2022
AvCamilla Biesbjerg Markussen
AvLinn Grubbström
AvCarsten Kyster
En gräddig oxfilépasta med dragon och kungsmussling är en varmrätt som alltid blir middagens stjärna!
Annons
Oxfilépasta med dragon och kungsmussling
Oxfilé och smakrik svamp i en underbar, gräddig sås med smak av dragon.
4 portioner
Annons
Du behöver:
400 g oxfilé
200 g kungsmussling eller annan svamp
1 rödlök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja för stekning
1 tsk torkad dragon
3 dl köttbuljong
2 dl vispgrädde
1 msk balsamvinäger
Salt och peppar
400 g pastaskruvar
Servering:
50 g parmesan
1 näve färsk dragon
Gör så här:
- Putsa oxfilén och skär i tunna strimlor. Skiva svampen. Skala och finhacka rödlök och vitlök, fräs i olja tills de är genomskinliga.
- Tillsätt oxfilén och bryn den. Tillsätt svamp och dragon och låt fräsa i ytterligare 2 minuter. Tillsätt buljong och grädde och låt puttra i ca 15 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och häll av vattnet.
- Servering: Blanda pastan med såsen och lägg i djupa tallrikar. Strö över nyriven parmesan och garnera med grovhackad färsk dragon.
Foto: Columbus Leth, Peter Kam
Annons