Oxfilésallad med kantareller
4 personer
Du behöver:
400 g oxfilé
1 liten röd lök
3 msk färsk gräslök (finhackad)
1 msk färsk citrontimjan (finhackad)
1/2 msk färsk rosmarin (finhackad)
1 ask rucolasallad, 80 g
1 ask machésallad, 80 g
1 ask pärltomater
1/2–1 dl olivolja
2 msk smör
400 g kantareller (eller annan svamp)
Gör så här:
Frys oxfilén i cirka 20 minuter. Finhacka rödlöken och örterna. Blanda i en skål och ställ åt sidan. Fördela rucolasallad, machésallad och tomater på 4 tallrikar. Skär oxfilén i tunna skivor och sedan ett par gånger på tvären. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttet hastigt ett par minuter. Lägg ner ört- och lökblandningen och rör om. Hetta upp smöret i en panna. Stek kantarellerna. Smaka av med salt och peppar. Fördela köttet, svampen och örtröran över salladen på tallrikarna och servera.