Så gör du en paella med torsk
12 maj, 2021
AvRedaktionen ELLE
En äkta spansk paella är fylld med godsaker! Just vit fisk som torsk och saffran passar himmelskt bra ihop!
Annons
Paella med torsk
Paella för direkt tankarna till ett soligt Spanien.
4 portioner
Du behöver:
800 g torsk
½ liter kycklingbuljong
½ g saffran
1 stor gul lök
3 vitlöksklyftor
2 msk
Olivolja till stekning
1 röd paprika
1 handfull bladpersilja
1 msk paprikapulver
1 tsk rökt paprikapulver
2 tsk malen gurkmeja
Salt och svartpeppar
3 dl risottoris
400 g krossade tomater
100 g frysta ärter
Garnering:
1 citron, skuren i klyftor
Gör så här:
- Dela fisken i bitar. Värm upp kycklingbuljongen. Häll upp i skål och tillsätt saffran. Blanda och ställ åt sidan.
- Skala och hacka lök, skala och pressa vitlök. Stek lök och vitlök i olivolja i en traktörpanna, tills löken är genomskinlig och glansig.
- Tärna paprikan. Skölj och hacka persiljan och vänd ner hälften i pannan, spara resten till garnering.
- Tillsätt paprikapulver, gurkmeja, salt och peppar och låt steka med i pannan ett par minuter. Skölj riset och vänd ner i pannan. Tillsätt buljong och tomatkross. Rör runt, lägg på ett lock och låt småkoka i 30 minuter, under omrörning då och då, tills vätskan nästan har kokan in helt.
- Fördela torskbitar ovanpå riset, häll ärterna över. Lägg på locket och låt småkoka i ytterligare 10 minuter så fisken ångkokas. Garnera med persilja och citronklyftor och servera.
Recept: Emma Martiny Foto: Winnie Methmann
Annons