Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Paj med chili och racletteost

10 aug, 2017
AvRedaktionen
Paj med chili och racletteost.
En paj med lite sting i som gifter sig fint med kräftorna. Kan förberedas dagen innan. Hittar du inte racletteost kan du använda någon annan riven ost.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

8–10 personer

Pajdeg:

3 dl vetemjöl

125 g smör, kylskåpskallt

1–2 msk vatten

Fyllning:

1 röd chili

3 ägg

2 dl grädde

1 ½ – 2 dl riven ost, gärna raclette

1 krm salt

Gör så här:

Hacka ihop mjöl och smör till en massa, för hand eller i matberedare. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en deg. Plasta in och låt vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Kavla ut degen eller tryck ut den direkt i formen, nagga degen och ställ formen kallt i minst 10 minuter. Värm ugnen till 225°.

Grädda pajskalet mitt i ugnen 5–8 minuter, tills det börjar få färg. Låt svalna. Sänk ugnsvärmen till 200°.

Kärna ur och hacka chilin. Vispa ihop ägg och grädde, rör ner ost och chili.

Häll fyllningen i pajskalet och använd en slickepott för att fördela ost och chili jämnt. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 35 minuter, tills den stelnat och fått fin färg. Låt svalna.

Paj med chili och racletteost.
Paj med chili och racletteost.

Av: Sandra Hamilton
Foto: Hanna Björkstedt

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons