Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Paj med inbakad pasta – så gör du

03 sep, 2021
AvRedaktionen ELLE
Paj med inbakad pasta – så gör du
Duka fram en vackert gräddad paj fylld med inbakad pasta, köttfärs och mozzarella. Varför välja när man kan få både paj och pasta i samma måltid?
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällenBrand logo
TV: Vegetariska gröna pastarätter för alla tillfällen

Paj med inbakad pasta

Är det en paj, är det en pasta? Både och, faktiskt! Allt blir ju godare under ett pajtäcke!

Så lagar du en paj med inbakad pasta

4 portioner

Annons

Du behöver:

200 g nötfärs
75 g bacon i tärningar
1 gul lök
1 röd paprika
2 msk tomatpuré
1 förpackning tomatkross
6 stjälkar färsk timjan
2 dl vatten
Salt och svartpeppar
300 g kokt pasta
250 g mozzarella

Pajdeg:

300 g vetemjöl
75 g smör
½ dl kallt vatten
2 ägg, det ena till pensling
1 tsk salt

Till servering:

½ kruka färsk basilika
Grönsallad

Gör så här:

  1. Bryn färs och bacon i en stekpanna i 4–5 minuter. Skala och hacka löken. Skär paprikan i små tärningar. Rör ner lök och paprika i stekpannan och låt steka med i några minuter, tills löken mjuknar. Tillsätt tomatpuré och stek 1 minut.
  2. Tillsätt tomatkross, timjan och vatten och låt småkoka i 15–20 minuter. Smaka av med salt och peppar och vänd ner den kokta pastan i såsen.
  3. Värm ugnen till 200°. Blanda mjöl och tärningar av smör i en bunke. Blanda med fingrarna till en smulig massa. Tillsätt vatten, 1 ägg och salt och blanda snabbt samman. Ta undan av degen och kavla ut den på mjölat bakbord.
  4. Smöra en springform, ca 26 cm i diameter och klä den med pajdeg. Häll ner fyllningen, skär mozzarellan i bitar och fördela ovanpå. Kavla ut den sista delen deg och lägg den ovan pajen som ett lock.
  5. Tryck till ordentligt i kanterna. Klipp ett litet hål i deglocket så ångan kan komma ut. Pensla med uppvispat ägg och grädda pajen i 30 minuter. Servera varm eller ljummen med färsk basilika och gärna en grönsallad till.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Inge Skovdal

TV: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmatBrand logo
TV: 3 lyxiga och enkla recept på vardagsmat
Annons