Pak choi med mandelkräm och sesamolja
26 jan, 2021
AvRedaktionen ELLE
Späd, krispig pak choi som toppas med len mandelkräm och citronzest. Sesamoljan förhöjer rätten och ger den en asiatisk touch!
Annons
Pak choi med mandelkräm, citronzest och sesamolja
Pak choi behåller sin krispighet även när den steks lätt. Här kan den ersättas med sparrisbroccoli eller sparris.
4 portioner
Du behöver:
8 stjälkar pak choi
50 g mandlar
Mandelkräm:
4 dl (200 g) mandelmjöl
2 ¾ dl (250 g) olivolja
1 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta, hackad
1 ekologisk citron
Salt
Till servering:
3 msk sesamolja
4 stjälkar dragon, finhackade blad
Gör så här:
- Börja med mandelkrämen: Värm upp mandelmjöl och olivolja i en kastrull på svag värme. Tillsätt grädde och vitlök och mixa till en slät kräm. Riv citronskalet och spara till servering. Smaka av krämen med citronsaft och salt. Håll varm fram till servering.
- Stek pak choi 1-2 minuter i en torr panna. Droppa lite vatten i pannan under de sista 10 sekunderna. Rosta mandlarna gyllene i en torr panna. Låt svalna och hacka dem grovt.
- Skeda upp mandelkrämen och servera med stekt pak choi. Droppa sesamolja och strö citronzest, hackad mandel och dragon över.
Recept: Morten Schou Foto: Stine Christiansen
LÄS MER: Sugen på mer asiatiska smaker?
Annons