Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat)
26 mar, 2017
AvRedaktionen
Pan Bagnat är en klassisk fransk macka, här med tonfisk och ägg. Mackorna mår extra bra av att stå och "gotta till sig" lite, och är därför perfekta att ta med.
Annons
2 personer
Tid: 20 minuter
Du behöver:
1 baguette
1 näve salladsblad
1 stor tomat i skivor
1 burk avrunnen tonfisk i olja
1/2 rödlök (i tunna skivor)
2 ägg (kokta och avsvalnade)
1/2 burk sardeller
1/2 dl goda oliver
Dressing:
1/2 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
Vispa samman olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Dela bröden och dressa dem på båda halvor med lite av dressingen.
Lägg på några salladsblad och fortsätt sedan med tomater, tonfisk, rödlök, ägg, sardellfiléer och oliver. Häll över resten av dressingen och packa ihop mackorna väl.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons