Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat)

26 mar, 2017
AvRedaktionen
Pan Bagnat är en klassisk fransk macka, här med tonfisk och ägg. Mackorna mår extra bra av att stå och "gotta till sig" lite, och är därför perfekta att ta med.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2 personer

Tid: 20 minuter

Du behöver:

1 baguette

1 näve salladsblad

1 stor tomat i skivor

1 burk avrunnen tonfisk i olja

1/2 rödlök (i tunna skivor)

2 ägg (kokta och avsvalnade)

1/2 burk sardeller

1/2 dl goda oliver

Dressing:

1/2 dl olivolja

2 msk rödvinsvinäger

salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

Vispa samman olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar. Dela bröden och dressa dem på båda halvor med lite av dressingen.

Lägg på några salladsblad och fortsätt sedan med tomater, tonfisk, rödlök, ägg, sardellfiléer och oliver. Häll över resten av dressingen och packa ihop mackorna väl.

Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat).
Tonfiskbaguette med ägg (Pan Bagnat).

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons