Panella (kikärtschips)
13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Panella är friterade kikärtschips från Italien. Servera dem gärna med grön eller svart färdigköpt tapenade och ät dem helst samma dag som du gjort dem.
Annons
Tid: 20 minuter + 1 timmes vila
Du behöver:
6 dl vatten
250 g kikärtsmjöl (finns i asiatiska livsmedelsbutiker eller i glutenfria hyllan i butiken)
1 tsk anisfrön (lätt krossade i mortel)
3 msk mynta (finhackad)
1 msk flingsalt
nymalen svartpeppar
olivolja (till stekning)
Gör så här:
Värm vattnet i en panna och vispa ner mjölet försiktigt lite i taget, vispa tills alla klumpar är borta. Rör ner anisfrön, mynta, salt och peppar och rör om tills massan är fast och glansig. Häll ut degen och kavla ut den med kavel tills den är 1/2 cm tjock. Låt den svalna och sätta sig minst 1 timme. Skär den i små trekanter och stek dem gyllene i rikligt med olivolja i en teflonpanna. Strö över flingsalt och servera.
Annons