Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Panella (kikärtschips)

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Panella är friterade kikärtschips från Italien. Servera dem gärna med grön eller svart färdigköpt tapenade och ät dem helst samma dag som du gjort dem.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
emv1003-013-1
Panella (kikärtschips)

Tid: 20 minuter + 1 timmes vila

Du behöver:

6 dl vatten

250 g kikärtsmjöl (finns i asiatiska livsmedelsbutiker eller i glutenfria hyllan i butiken)

1 tsk anisfrön (lätt krossade i mortel)

3 msk mynta (finhackad)

1 msk flingsalt

nymalen svartpeppar

olivolja (till stekning)

Gör så här:

Värm vattnet i en panna och vispa ner mjölet försiktigt lite i taget, vispa tills alla klumpar är borta. Rör ner anisfrön, mynta, salt och peppar och rör om tills massan är fast och glansig. Häll ut degen och kavla ut den med kavel tills den är 1/2 cm tjock. Låt den svalna och sätta sig minst 1 timme. Skär den i små trekanter och stek dem gyllene i rikligt med olivolja i en teflonpanna. Strö över flingsalt och servera.

Annons