Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Panerad abborre med falsk remouladsås och ugnsrostad broccoli

15 maj, 2010
AvSuzanne Ribbing
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Huvudrätt

Tid: 30 minuter

Abborre är en underskattad matfisk! Den har många små ben, kan du inte rensa själv, så be din fiskhandlare visa dig. Har du möjlighet att steka fisken och koka potatisen ombord blir det absolut godast. Annars serverar du fisken kall, med varm potatis och den ugnsrostade broccolin som packats i mattermosar. Såsen kan göras i förväg och håller sig bra, bara den förvaras svalt.

600 g abborrfiléer

1 dl vetemjöl

2 ägg (uppvispade)

2 dl ströbröd

smör (till stekning)

Ugnsrostad broccoli:

500 g broccoli, färsk eller fryst (delad i buketter)

1 röd spansk pepparfrukt (urkärnad och strimlad)

Annons

2 msk olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Falsk remouladsås:

2 dl lätt crème fraiche

1 burk pickles (ca 380 g), avrunnen och grovhackad

1 tsk curry

1 msk honung

Till servering:

1 kg kokt potatis

Sätt ugnen på 225°. Blanda broccoli med spansk peppar och 1 matsked olivolja i en liten långpanna. Salta och peppra och ugnsrosta i cirka 15 minuter.

Vispa upp crème fraichen till såsen med elvisp så att den blir fast.

Blanda pickelsen med crème fraiche, curry och honung. Smaka av med salt och peppar.

Salta och peppra abborrfiléerna, vänd dem i mjöl och därefter i uppvispat ägg och slutligen i ströbröd. Stek i smör på bägge sidor tills de är vackert gyllenbruna.

Servera med den ugnsrostade broccolin, kokt potatis och remouladsåsen.

Annons