Panerad kycklingfilé med passionsfruktsallad
4 personer
Du behöver:
4 kycklingfiléer
smör och olja (till stekning)
1 påse blandad sallad
1 rödlök (strimlad)
några skalade physalisbär
någon form av torkad frukt: tranbär, blåbär, russin eller liknande
2 passionsfrukter (urgröpta)
olivolja
salt och nymalen svartpeppar
Panering:
1 dl vetemjöl
2 uppvispade ägg
1 dl ströbröd
Gör så här:
Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp lika mängd olja och smör i en stekpanna. Det ska vara ganska rejält. Doppa kycklingen i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen på medelgod värme, utan att bränna. Beräkna ca 6–8 minuter, så bitarna hinner bli genomstekta. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ihop sallad, rödlök och physalis. Blanda de urgröpta passionsfrukterna med olivolja, salt och peppar. Häll det över salladen.