Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Panerad kycklingfilé med passionsfruktsallad

13 jan, 2013
AvSofie Nyblin
Panerad kyckling är höjden av comfort food. Här serverad med en vintersallad med physalis och passionsfrukt. Det är enkelt att panera kyckling. Dipp, dipp, dipp, och stek.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Panerad kycklingfilé med passionsfruktsallad.
Panerad kycklingfilé med passionsfruktsallad.

4 personer

Du behöver:

4 kycklingfiléer

smör och olja (till stekning)

1 påse blandad sallad

1 rödlök (strimlad)

några skalade physalisbär

någon form av torkad frukt: tranbär, blåbär, russin eller liknande

2 passionsfrukter (urgröpta)

olivolja

salt och nymalen svartpeppar

Panering:

1 dl vetemjöl

2 uppvispade ägg

1 dl ströbröd

Gör så här:

Skär kycklingen i mindre bitar. Hetta upp lika mängd olja och smör i en stekpanna. Det ska vara ganska rejält. Doppa kycklingen i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd. Stek kycklingen på medelgod värme, utan att bränna. Beräkna ca 6–8 minuter, så bitarna hinner bli genomstekta. Låt rinna av på hushållspapper. Vänd ihop sallad, rödlök och physalis. Blanda de urgröpta passionsfrukterna med olivolja, salt och peppar. Häll det över salladen.

Annons