Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg

26 mar, 2019
AvRedaktionen
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.
Frasiga och ugnsbakade sparrisar panerade i pankoströbröd och parmesan. Doppa sparrisen i löskokta och krämiga ägg. Så gott!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

2–4 portioner

Ingredienser:

2 äggvitor, lättvispade

½ tsk salt

¼ tsk svartpeppar

3 dl pankoströbröd

1 dl riven parmesanost

12 sparrisar

2–4 löskokta ägg till servering

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 225°.
  2. Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
  3. Blanda äggvitan med salt och peppar.
  4. Blanda pankoströbrödet med parmesanosten i en form i vilken du kan få plats att doppa sparrisen.
  5. Doppa en sparris i äggvitan och sedan i pankoblandningen. Tryck till lite försiktigt så paneringen fastnar och lägg på bakplåtspappret. Gör likadant med resterande sparris. Rör om i blandningen då och då så att inte all parmesan lägger sig på botten.
  6. Baka sparrisen i mitten av ugnen i 10–15 minuter, eller tills sparrisen är gyllenbrun.
  7. Servera genast med löskokta ägg.
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.
Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg.

Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons