Panko- och parmesanpanerad sparris med löskokta ägg
26 mar, 2019
AvRedaktionen
Frasiga och ugnsbakade sparrisar panerade i pankoströbröd och parmesan. Doppa sparrisen i löskokta och krämiga ägg. Så gott!
Annons
2–4 portioner
Ingredienser:
2 äggvitor, lättvispade
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
3 dl pankoströbröd
1 dl riven parmesanost
12 sparrisar
2–4 löskokta ägg till servering
Gör så här:
- Värm ugnen till 225°.
- Lägg bakplåtspapper på en bakplåt.
- Blanda äggvitan med salt och peppar.
- Blanda pankoströbrödet med parmesanosten i en form i vilken du kan få plats att doppa sparrisen.
- Doppa en sparris i äggvitan och sedan i pankoblandningen. Tryck till lite försiktigt så paneringen fastnar och lägg på bakplåtspappret. Gör likadant med resterande sparris. Rör om i blandningen då och då så att inte all parmesan lägger sig på botten.
- Baka sparrisen i mitten av ugnen i 10–15 minuter, eller tills sparrisen är gyllenbrun.
- Servera genast med löskokta ägg.
Av: Monica Eisenman och Lisa Eisenman Frisk
Foto: Helén Pe
Annons