Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pankopanerade shiitakebiffar

05 okt, 2017
AvRedaktionen
Pankopanerade shiitakebiffar.
Matiga biffar med shiitakesvamp. Pensla biffarna med äggsmet och vänd dem i panko innan du steker dem i en panna. Servera med sallad och kall sås.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Att shiitake klassas som superfood är nog en överraskning för de flesta av oss, men faktum är att denna lilla svamp innehåller upp emot 50 nyttiga enzymer!

4 personer

Du behöver:

1 msk olja

1 purjolök, fint hackad

300 g shiitakesvamp i bitar

salt, svartpeppar

1 knippe/kruka dill, hackad

1 msk smör

3 msk vetemjöl

1 dl sojamjölk

1 dl stark, riven ost

2 ägg, lätt vispade

1 dl panko (asiatiskt ströbröd)

1 msk olja

Gör så här:

Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och dill.

Smält smöret i en liten kastrull. Strö över mjölet. Vispa ihop. Tillsätt sojamjölken. Vispa tills det tjocknat. Rör ner ost, svampblandning och dill. Häll över i en skål och ställ i kyl ca 1 timme.

Forma till biffar. Pensla på eller doppa ner biffarna i äggsmeten. Vänd dem i panko (lättast om du häller ut pankon på tallrik). Tryck till lite med handen så att ströbrödet fastnar ordentligt. Fräs på båda sidor i ca 10 minuter.

Servera med en rejäl sallad och eventuellt en kall sås.

Pankopanerade shiitakebiffar.
Pankopanerade shiitakebiffar.

Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons