Pankopanerade shiitakebiffar
Att shiitake klassas som superfood är nog en överraskning för de flesta av oss, men faktum är att denna lilla svamp innehåller upp emot 50 nyttiga enzymer!
4 personer
Du behöver:
1 msk olja
1 purjolök, fint hackad
300 g shiitakesvamp i bitar
salt, svartpeppar
1 knippe/kruka dill, hackad
1 msk smör
3 msk vetemjöl
1 dl sojamjölk
1 dl stark, riven ost
2 ägg, lätt vispade
1 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 msk olja
Gör så här:
Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter. Smaksätt med salt, peppar och dill.
Smält smöret i en liten kastrull. Strö över mjölet. Vispa ihop. Tillsätt sojamjölken. Vispa tills det tjocknat. Rör ner ost, svampblandning och dill. Häll över i en skål och ställ i kyl ca 1 timme.
Forma till biffar. Pensla på eller doppa ner biffarna i äggsmeten. Vänd dem i panko (lättast om du häller ut pankon på tallrik). Tryck till lite med handen så att ströbrödet fastnar ordentligt. Fräs på båda sidor i ca 10 minuter.
Servera med en rejäl sallad och eventuellt en kall sås.
Av: Pia Hall
Foto: Christina Sundien