Pannacotta med Ahlgrens bilar
01 jun, 2017
AvThowe Wagner Larsson
Pannacotta är en populär efterrätt. Har du testat att göra den med Ahlgrens bilar? Eftersom bilarna innehåller gelatin behöver du bara tillsätta grädde.
Annons
Den här efterrätten är en riktig klassiker som fungerar lika bra till barnen som till de vuxna. Den är väldigt enkel att göra och kräver bara två ingredienser. Däremot behöver du göra i ordning den i god tid innan servering eftersom de olika lagerna behöver tid på sig att stelna.
Tips! Förstärk färgerna med hjälp av rosa och grön karamellfärg.
Pannacotta med Ahlgrens bilar:
Portioner: 4 st
Tid: 5-10 minuter, inkl. stelning: cirka 6 timmar
Du behöver:
25 rosa Ahlgrens bilar
25 vita Ahlgrens bilar
25 gröna Ahlgrens bilar
6 dl grädde
Gör så här:
- Koka samman första färgen med 2 dl grädde.
- När bilarna och grädden har smält samman häller du i smeten i ett glas.
- Låt glaset stå i kylen och svalna (tar cirka 2 timmar).
- Upprepa proceduren med resterande bilar tills du har tre olika lager.
- Förvara i kylen och servera gärna med någon topping, till exempel Ahlgrens bilar, färska jordgubbar eller krossad Daim.
Annons