Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Årets glammigaste dessert – Pannacotta med champagnegelé

14 okt, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pannacotta med champagnegelé
Om du vill servera en dessert utöver det vanliga – då har vi receptet för dig! Här har du en steg för steg-guide hur du gör en lyxig pannacotta med champagnegelé i tre lager.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innanBrand logo
Underbart goda efterrätter du kan förbereda dagen innan

Pannacotta med champagnegelé i tre lager

Underbart lyxig dessert som görs i tre steg.

Så gör du pannacotta med champagnegelé i tre lager

8 portioner

Annons

Du behöver:

Första lagret:

½ flaska champagne eller annat mousserande vin
1 ¼ dl kokande vatten
20 g gelatinpulver

Andra lagret:

1 burk kondenserad mjölk
3 ¾ dl kokande vatten
1 obesprutad apelsin
20 g gelatinpulver

Tredje lagret:

½ flaska champagne eller annat mousserande vin
1 ¼ dl kokande vatten
20 g gelatinpulver

Garnering:

Lite sirap
Ätbart guldglitter

Steg 1

Första lagret med champagnegelé: Häll ½ flaska champagne i en skål och spara resten av flaskan till det tredje lagret. Lös gelatinpulvret i vatten som har kokat och svalnat till cirka 80°. Häll sedan blandningen i skålen med champagne och rör om ordentligt under tiden du häller, rör sedan om i ytterligare i 1 minut.

Steg 1 – gör första lagret med champagnegelé

Steg 2

Lägg 8 glas – Obs: i en vinkel! – i en metallmuffinsform. Fördela champagneblandningen i glasen och ställ formen med glass i kylen tills gelén har stelnat snett i botten på glasen.

Annons
Steg 2 – fördela champagneblandningen i glasen

Steg 3

Andra lagret med kondenserad mjölk: Häll kondenserad mjölk i en skål. Låt det kokande vattnet svalna till 80° och häll 2 ½ dl av vattnet i skålen under omrörning. Riv apelsinskalet fint och tillsätt det. Lös gelatinpulvret i resten av det heta vattnet i en annan skål, häll sedan vattnet i skålen med kondenserad mjölk under konstant omrörning.

Steg 3 – andra lagret med kondenserad mjölk

Steg 4

Vänd glasen med den stelnade kylda champagnegelén så att de ligger snett åt andra sidan i muffinsblecket. Fördela det kondenserade mjölklagret i burkarna och ställ tillbaka formen i kylen tills gelén har stelnat.

Annons
Steg 4 – fördela det kondenserade mjölklagret

Steg 5

Tredje lagret, champagne: Gör en ny omgång champagnegelé som i steg 1, och fördela den i glasen, som nu ska stå vågrätt rakt på bordet. Ställ glasen i kylen tills gelén har stelnat.

Steg 5 – tredje lagret med champagne

Steg 6

Pensla sirap på kanten av glasen. Lägg guldglitter på en tallrik och pressa försiktigt fast det på glaskanten. Servera.

Steg 6 – pressa guldglitter på glaskanten

Recept och foto: Skovdalnordic.com

Annons