Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannacotta med havtorn och Baileys

09 okt, 2015
AvRedaktionen
Pannacotta med havtorn och Baileys.
Variera den klassiska pannacottan med havtorn och Baileys. Gräddigt och gott med superbärets nyttiga vitaminer på köpet. Receptet är framtaget av Fredrik Nylén från "Hela Sverige Bakar".
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

Receptet räcker till 4­‐6 portioner.

Baileyspannacotta:

1 dl grädde

1 dl Baileys Original Irish Cream

2 msk socker

1 gelatinblad

Gör så här:

1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i fem minuter.

2. Värm grädde, socker och Baileys i en kastrull, ta av från värmen efter första bubblan.

3. Krama ur vattnet ur gelatinbladet och rör ner det i gräddblandningen tills det är helt upplöst. Häll upp i väl rengjorda burkar och ställ i kylen i ca 30 minuter tills det stelnat lite.

Havtornspannacotta:

1 dl grädde

1 dl havtornsbär

0,5 dl socker

1 gelatinblad

Gör så här:

1. Mosa bären och blanda med grädde och socker. Koka upp och sila av vätskan. Lös upp gelatinbladet i blandningen.

2. Fyll glasen lite i taget och låt stelna i kylen mellan varven. Färdigt!

Pannacotta med havtorn och Baileys.
Pannacotta med havtorn och Baileys.
Pannacotta med havtorn och Baileys.
Pannacotta med havtorn och Baileys.

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons