Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannkakor med flädersirap till helgbrunchen

24 jan, 2015
AvCassandra Lindblom
Njut av rykande färska pannkakor med flädersirap till helgfrukosten, söndagsbrunchen eller bara när som helst. Extra goda blir de att servera tillsammans med färska bär.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Pannkakor med flädersirap till helgbrunchen.
Pannkakor med flädersirap till helgbrunchen.

Flädersirap
300 g koncentrerad fläderblomssaft (3 dl)

1 citronskiva

1 vaniljstång

Pannkakor
150 g vetemjöl (ca 21⁄2 dl)

10 g bakpulver (ca 2 tsk)

3 g salt (ca 1⁄2tsk)

5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)

10 g socker (ca 2 tsk)

250 g mjölk (21⁄2 dl)

30 g smält smör (ca 2 msk)

60 g ägg (ca 1 st)

smör till stekning

Servering
Färska bär

Flädersirap: Lägg allt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 25 minuter tills du har ca 11⁄2 dl tjock sirap. Testa hur tjock den är genom att hälla lite sirap på ett fat och ställ kallt.

Pannkakor: Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.

Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är det dags att vända.

Servering: Fördela pannkakorna i högar på fyra tallrikar. Ringla över flädersirap och servera.

Annons