Pannkakor med flädersirap till helgbrunchen
Flädersirap
300 g koncentrerad fläderblomssaft (3 dl)
1 citronskiva
1 vaniljstång
Pannkakor
150 g vetemjöl (ca 21⁄2 dl)
10 g bakpulver (ca 2 tsk)
3 g salt (ca 1⁄2tsk)
5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
10 g socker (ca 2 tsk)
250 g mjölk (21⁄2 dl)
30 g smält smör (ca 2 msk)
60 g ägg (ca 1 st)
smör till stekning
Servering
Färska bär
Flädersirap: Lägg allt i en kastrull. Koka upp och låt sjuda i 25 minuter tills du har ca 11⁄2 dl tjock sirap. Testa hur tjock den är genom att hälla lite sirap på ett fat och ställ kallt.
Pannkakor: Blanda ihop de torra ingredienserna till smeten. Vispa sedan i mjölk, smör och sist ägget.
Stek pannkakorna i lite smör i en stekpanna. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är det dags att vända.
Servering: Fördela pannkakorna i högar på fyra tallrikar. Ringla över flädersirap och servera.