Pannkakor med pumpa och mozzarella
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Att vi äter pannkakor på torsdagar, det är sen gammalt. Att vi blandar i pumpa och toppar med mozzarella må vara nytt men ack så gott! En nygammal favorit helt enkelt!
Annons
Pannkakor med pumpa och mozzarella
Med pumpa i pannkakssmeten blir de extra nyttiga och söta.
4 portioner
Du behöver:
250 g butternutpumpa
olja
3 ägg
2 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk gurkmeja
salt
smör, till stekning
Fyllning:
400 g butternutpumpa
½ msk olivolja
4 stjälkar timjan
salt och nymalen svartpeppar
125 g minimozzarella
2 msk honung
Gör så här:
- Skala pumpan till pannkakssmeten, skär i tärningar och ringla över olivolja. Lägg i ugnssäker form och baka i ugnen under folie i cirka 30 minuter tills den är mjuk. Mosa med en gaffel. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl, tillsätt pumpamos, gurkmeja och salt och vispa till en slät smet, gärna i en blender. Grädda tunna pannkakor.
- Skala och skär pumpan till fyllningen i små tärningar och fräs dem i olja tillsammans med timjan. Krydda med salt och peppar. Lägg blandningen på pannkakorna och toppa med mozzarella och honung.
Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons