Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannkakor med pumpa och mozzarella

05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på pannkor med pumpa
Att vi äter pannkakor på torsdagar, det är sen gammalt. Att vi blandar i pumpa och toppar med mozzarella må vara nytt men ack så gott! En nygammal favorit helt enkelt!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
10 heta mat- och dryckestrender 2021Brand logo
10 heta mat- och dryckestrender 2021

Pannkakor med pumpa och mozzarella

Med pumpa i pannkakssmeten blir de extra nyttiga och söta.

Så gör du pannkakor med pumpa och mozzarella

4 portioner

Du behöver:

250 g butternutpumpa
olja
3 ägg
2 dl mjölk
2 ½ dl vetemjöl
1 tsk gurkmeja
salt
smör, till stekning

Fyllning:

400 g butternutpumpa
½ msk olivolja
4 stjälkar timjan
salt och nymalen svartpeppar
125 g minimozzarella
2 msk honung

Gör så här:

  1. Skala pumpan till pannkakssmeten, skär i tärningar och ringla över olivolja. Lägg i ugnssäker form och baka i ugnen under folie i cirka 30 minuter tills den är mjuk. Mosa med en gaffel. Vispa ihop ägg, mjölk och mjöl, tillsätt pumpamos, gurkmeja och salt och vispa till en slät smet, gärna i en blender. Grädda tunna pannkakor.
  2. Skala och skär pumpan till fyllningen i små tärningar och fräs dem i olja tillsammans med timjan. Krydda med salt och peppar. Lägg blandningen på pannkakorna och toppa med mozzarella och honung.

Recept: Julie Hey, Gitte Heidi Rasmussen Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

5 enkla recept på nyttiga pannkakor

Annons