Pannkakor med skagenröra
25 maj, 2022
AvLine Heidi Nielsen
Pannkakor med sylt och grädde i all ära men nu är det dags för något nytt – toppa pannkakorna med hemgjord skagenröra för en extra lyxig lunch!
Annons
Pannkakor med skagenröra
Lite skagen på pannkakorna och du har plötsligt en lyxig lunch!
4 portioner
Du behöver:
2 dl vetemjöl
½ dl grahamsmjöl
½ tsk salt
2 ägg
2 ½ dl mjölk
1 ½ msk olivolja
Smör, till stekning
100 g färsk spenat
150 g räkor
Groddar
Skagenröra:
250 g skalade räkor
1/3 fänkålshuvud
½ citron
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
½ msk riven pepparrot
1 msk hackad dill
Salt och peppar
Gör så här:
- Blanda mjöl och salt. Rör ihop ägg, mjölk och olja och vispa ner det i mjölet lite i taget. Låt smeten svälla kallt i 20 minuter, och tillsätt eventuellt mer mjölk beroende på konsistens.
- Stek gyllene pannkakor några minuter på varje sida i lite smör i en panna tills all smet är slut.
- Skagenröra: Hyvla fänkål i tunna strimlor, hacka dem. Hacka räkorna och blanda med citronsaft, crème fraiche, majonnäs, pepparrot och dill. Smaksätt med eventuellt mer citronsaft, dill, peppar och salt.
- Toppa pannkakorna med spenat, klicka på skagen, toppa med ännu mer räkor och groddar.
Foto: Betina Hastoft
Annons