Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannkakstårta med äppelmos och vaniljyoghurtgrädde

30 jan, 2022
AvRedaktionen ELLE
Recept på pannkakstårta med äppelmos och vaniljyoghurtgrädde
Pannkakstårta är en tårta som vi borde göra oftare – här varvas lagren med äppelmos och vaniljyoghurtgrädde. Den här varianten går dessutom att förbereda dagen innan!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårtaBrand logo
Magisk och oemotståndlig naked red velvet-tårta

Pannkakstårta med äppelmos och vaniljyoghurtgrädde

Barnsligt gott för både stora och små. Den här varianten går dessutom bra att förbereda!

Så gör du en barnsligt god pannkakstårta med äppelmos och vaniljyoghurtgrädde

8 portioner

Du behöver:

100 g smör
275 g vetemjöl
8 dl mjölk
5 ägg
1 tsk grovt salt
1 msk socker
Smör, till stekning

Äppelmos:

4 äpplen
50 g (ca 1/2 dl) socker
1 tsk vaniljsocker
1 stjälk färsk mynta

Vaniljyoghurtgrädde:

4 dl grekisk yoghurt
50 g (ca ½ dl) socker
1 tsk vaniljsocker
1 dl vispgrädde

Till servering:

15 valnötter
1 stjälk färsk mynta
Ätbara blommor

Gör så här:

  1. Pannkakor: Smält smöret i en kastrull och låt svalna något. Vispa ihop mjöl och mjölk i en skål. Vispa ner 1 ägg i taget. Rör ner salt, socker och smält smör och låt smeten vila i ½ timme i kylen.
  2. Äppelmos: Skala äpplena, skär dem i tärningar och kassera kärnhuset. Låt dem puttra i en kastrull med lite vatten i botten i ca 10 minuter, tills äpplena är mjuka. Tillsätt socker, vaniljsocker och finhackade myntablad och låt puttra i ytterligare 5–7 minuter utan lock. Mixa moset med stavmixer direkt i pannan.
  3. Vispa ihop yoghurten med socker och vaniljsocker samt grädde med elvisp i en bunke.
  4. Pannkakor: Grädda ca 15 pannkakor av smeten i lite smör i en stekpanna. Kyl dem. Lägg ihop pannkakstårtan genom att varva en pannkaka och tunna lager äppelmos och vaniljyoghurtgrädde.
  5. Garnera tårtan med lite äppelmos, vaniljyoghurtgrädde, valnötter, myntablad och eventuellt ätbara blommor. Ställ kakan i kylen några timmar innan servering.

Recept: Timm Vladimir Foto: Columbus Leth, Mari Lahti

Annons