Pannkakstårta med bär och maränger
23 feb, 2017
AvRedaktionen
Pannkakstårta är en lite bortglömd klassiker när man vill fira. Garanterat en succé hos både vuxna och barn - i alla fall om du följer det här receptet! Den här pannkakstårtan har många likheter med marängsviss. Två bra saker i en med andra ord!
Annons
6-12 bitar
Tid: 1 timme och 15 minuter
Pannkakssmet:
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 tsk salt
1 msk smör
Fyllning:
maränger
100 g bär, t.ex. blåbär och björnbär
100 g glass, t.ex. blåbärsglass
2 dl vispgrädde
1/2 tub kolasås
Gör så här:
Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret och häll ner i smeten. Grädda pannkakorna i valfri storlek, anpassa dem gärna efter fatet du tänkte lägga upp tårtan på. Vispa grädden.
Börja med en pannkaka och varva sedan grädde, bär, maränger, kolasås och pannkakor. Toppa med glass och bär.
Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner
Annons