Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pannkakstårta med bär och maränger

23 feb, 2017
AvRedaktionen
Pannkakstårta med bär och maränger.
Pannkakstårta är en lite bortglömd klassiker när man vill fira. Garanterat en succé hos både vuxna och barn - i alla fall om du följer det här receptet! Den här pannkakstårtan har många likheter med marängsviss. Två bra saker i en med andra ord!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

6-12 bitar

Tid: 1 timme och 15 minuter

Pannkakssmet:

3 dl vetemjöl

5 dl mjölk

2 ägg

1 1/2 tsk salt

1 msk smör

Fyllning:

maränger

100 g bär, t.ex. blåbär och björnbär

100 g glass, t.ex. blåbärsglass

2 dl vispgrädde

1/2 tub kolasås

Gör så här:

Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt. Smält smöret och häll ner i smeten. Grädda pannkakorna i valfri storlek, anpassa dem gärna efter fatet du tänkte lägga upp tårtan på. Vispa grädden.

Börja med en pannkaka och varva sedan grädde, bär, maränger, kolasås och pannkakor. Toppa med glass och bär.

Pannkakstårta med bär och maränger.
Pannkakstårta med bär och maränger.

Av: Anna Wendt
Foto: Lisa Björner

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons