Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka
14 aug, 2018
AvRedaktionen
Krämig pasta med gräddstuvade ärtor och parmaskinka. Lite mynta ger en frisk smak. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan.
Annons
4 personer
Du behöver:
300 g pappardelle
Gräddstuvade ärtor:
250 g sugar snaps
1/2 dl myntablad
1/2 citron, saft och rivet skal
2 dl gröna ärtor
2 1/2 dl matlagningsgrädde
salt
färskmald svartpeppar
Till servering:
8 skivor parmaskinka
50 g parmesan
Gör så här:
- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, till al dente.
- Skölj sugar snaps och skär på längden. Hacka myntan. Riv citronskalet fint.
- Koka upp sugar snaps, ärtor, citronskal och grädde i en kastrull, låt puttra i 2 minuter och smaka sedan av med 1 msk citronsaft, hackad mynta, salt och peppar.
- Vänd ner den avrunna pastan i såsen. Lägg upp i tallrikar, toppa med skinka och riven parmesan.
Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen
Annons