Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka

14 aug, 2018
AvRedaktionen
Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka.
Krämig pasta med gräddstuvade ärtor och parmaskinka. Lite mynta ger en frisk smak. Lägg upp i tallrikar och toppa med riven parmesan.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Du behöver:

300 g pappardelle

Gräddstuvade ärtor:

250 g sugar snaps

1/2 dl myntablad

1/2 citron, saft och rivet skal

2 dl gröna ärtor

2 1/2 dl matlagningsgrädde

salt

färskmald svartpeppar

Till servering:

8 skivor parmaskinka

50 g parmesan

Gör så här:

  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, till al dente.
  2. Skölj sugar snaps och skär på längden. Hacka myntan. Riv citronskalet fint.
  3. Koka upp sugar snaps, ärtor, citronskal och grädde i en kastrull, låt puttra i 2 minuter och smaka sedan av med 1 msk citronsaft, hackad mynta, salt och peppar.
  4. Vänd ner den avrunna pastan i såsen. Lägg upp i tallrikar, toppa med skinka och riven parmesan.
Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka.
Pappardelle med gräddstuvade ärtor och parmaskinka.

Av: Gitte Heidi Rasmussen
Foto: Stine Christiansen

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons