Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmaknyten på grönsaksbädd

26 feb, 2015
AvCassandra Lindblom
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
parmaknyten med avokado

Ingredienser

150 g sockerärtor

150 g haricots verts

70 g babyspenat

2 st avokado

burk gröna oliver

3 msk olivolja

1 msk vit balsamvinäger

salt & peppar

några dillkvistar

8 skivor parmaskinka

120 g chèvre

1 dl crème fraiche

några gräslöksstrån

Tillagning

Koka sockerärtor och haricots verts, skölj dem i kallt vatten. Lägg babyspenat, sockerärtor och haricots verts på fyra tallrikar eller ett större serveringsfat. Dela avokadorna och skär dem i skivor. Lägg dem på salladen och strö över oliverna. Ringla över olivolja och vinäger och salta och peppra. Fördela dillen och dekorera eventuellt med ätliga blommor. Lägg ut skinkskivorna på en bricka. Mosa chèvren och blanda med crème fraîche. Smaka av med salt och peppar. Fördela fyllningen på skinkskivorna och vik ihop till ett litet paket. Knyt ihop med ett gräslöksstrå och placera paketen på salladen.

Annons