Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmalindad fläskfilé med pesto

05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Recept på parmalindad fläskfilé med pesto
Buffé är perfekt för större sällskap men ja, det tar tid att laga smårätter. Här kan du förbereda fläskfilén redan dagen innan och servera den kall. Minst lika gott om inte godare!
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunnaBrand logo
5 ovärderliga lifehacks i köket du vill kunna

Parmalindad fläskfilé med pesto

Tips! Även god att servera kall!

Laga parmalindad fläskfilé med pesto

8 buffé portioner

Du behöver:

2 fläskfiléer, ca 1 200 g
8 skivor parmaskinka
100 g pesto
1 msk chilisås
Salt och nymalen svartpeppar

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200°. Putsa köttet. Bred ut 4 skivor parmaskinka på en skärbräda så att de överlappar varandra något. Lägg fläskfilén ovanpå. Bred pesto och chilisås på köttet. Krydda med salt och peppar och vira parmaskinkan runt köttet. Gör likadant med den andra fläskfilén.
  2. Lägg fläskfilén på en bakplåtspappersklädd plåt och stek i ugnen i 25–30 minuter tills genomstekt. Låt vila några minuter före servering.

Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft

LÄS MER:

3 recept med fläskfilé

Annons