Parmalindad fläskfilé med pesto
05 feb, 2021
AvRedaktionen ELLE
Buffé är perfekt för större sällskap men ja, det tar tid att laga smårätter. Här kan du förbereda fläskfilén redan dagen innan och servera den kall. Minst lika gott om inte godare!
Annons
Parmalindad fläskfilé med pesto
Tips! Även god att servera kall!
8 buffé portioner
Du behöver:
2 fläskfiléer, ca 1 200 g
8 skivor parmaskinka
100 g pesto
1 msk chilisås
Salt och nymalen svartpeppar
Gör så här:
- Värm ugnen till 200°. Putsa köttet. Bred ut 4 skivor parmaskinka på en skärbräda så att de överlappar varandra något. Lägg fläskfilén ovanpå. Bred pesto och chilisås på köttet. Krydda med salt och peppar och vira parmaskinkan runt köttet. Gör likadant med den andra fläskfilén.
- Lägg fläskfilén på en bakplåtspappersklädd plåt och stek i ugnen i 25–30 minuter tills genomstekt. Låt vila några minuter före servering.
Recept: Camilla Biesbjerg Foto: Betina Hastoft
LÄS MER:
Annons