Parmalindad kyckling med citron och grönsaker
4–6 personer
Tid: 1 timme och 10 minuter
Du behöver:
4 stora kycklingfiléer
smör
salt och peppar
8 skivor parmaskinka
6–8 smått & gott potatis
3 morötter
olivolja
2 vitlöksklyftor
1 purjolök
10 champinjoner
1 gul paprika
1 citron
2 1/2 dl matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
1 kruka färsk timjan
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna i två delar och fräs dem gyllenbruna i lite smör. Salta och peppra. Linda sedan in varje kycklingbit med parmaskinka. Skär potatis och morötter i lagom stora klyftor eller bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, lägg på delade vitlöksklyftor och salta lätt. Ställ in i ugnen på 220° i ca 15 minuter och låt dem steka lite i förväg. Ta ut rotfrukterna och lägg på de parmalindade kycklingfiléerna tillsammans med purjolök, champinjoner och paprika, skurna i lagom stora bitar. Skär den väl tvättade citronen i klyftor och fördela över anrättningen och häll därefter matlagningsgrädden över alltihop. Smula i buljongtärningen, salta och peppra efter smak. Avsluta med att lägga på rikligt med färska timjankvistar. Ställ in i ugnen på 220° i 20–25 minuter.
Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips