Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmalindad kyckling med citron och grönsaker

13 jan, 2017
AvRedaktionen
Parmalindad kyckling med citron och grönsaker.
Parmalindad kyckling med citron och grönsaker är gott till både vardag och fest. Avsluta med att lägga på rikligt med färska timjankvistar.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4–6 personer

Tid: 1 timme och 10 minuter

Du behöver:

4 stora kycklingfiléer

smör

salt och peppar

8 skivor parmaskinka

6–8 smått & gott potatis

3 morötter

olivolja

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

10 champinjoner

1 gul paprika

1 citron

2 1/2 dl matlagningsgrädde

1 hönsbuljongtärning

1 kruka färsk timjan

Gör så här:

Dela kycklingfiléerna i två delar och fräs dem gyllenbruna i lite smör. Salta och peppra. Linda sedan in varje kycklingbit med parmaskinka. Skär potatis och morötter i lagom stora klyftor eller bitar och lägg dem i en ugnsfast form. Ringla över lite olivolja, lägg på delade vitlöksklyftor och salta lätt. Ställ in i ugnen på 220° i ca 15 minuter och låt dem steka lite i förväg. Ta ut rotfrukterna och lägg på de parmalindade kycklingfiléerna tillsammans med purjolök, champinjoner och paprika, skurna i lagom stora bitar. Skär den väl tvättade citronen i klyftor och fördela över anrättningen och häll därefter matlagningsgrädden över alltihop. Smula i buljongtärningen, salta och peppra efter smak. Avsluta med att lägga på rikligt med färska timjankvistar. Ställ in i ugnen på 220° i 20–25 minuter.

Parmalindad kyckling med citron och grönsaker.
Parmalindad kyckling med citron och grönsaker.

Av: Anna Jonassen
Foto: Peter Phillips

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons