Populärt: Mat Drinkar Vegetariskt Alla recept Höstmat Vintips till middagen

Parmalindad stekt marulk med citronbönpuré och basilikaolja

10 feb, 2016
AvRedaktionen
Parmalindad stekt marulk med citronbönpuré och basilikaolja.
Marulk är en fantastisk fisk med fast, skaldjursliknande kött. Bjud en citrondoftande bönpuré till som du gör blixtsnabbt med burkbönor. Du kan använda färdig pesto i stället för basilikaolja.
För att spara den här artikeln
måste du vara medlem
Logga in på ditt kontoellerSkapa ett konto här!
Annons

4 personer

Tid: 30 minuter

Du behöver:

700 g marulk i bitar

4 tunna skivor parmaskinka

smör eller olivolja

salt och peppar

250 g körsbärstomater på kvist

ev färdiga rotfruktschips (till servering)

Citronbönspuré:

1 burk stora vita bönor (ca 400 g)

1 vitlöksklyfta

1 dl kycklingbuljong

1 msk pressad citron

1 tsk finrivet citronskal

2 msk smör

basilikaolja:

1 kruka basilika

1 dl olivolja

1 nypa salt

Gör så här:

Börja med bönpurén. Skölj bönorna i en sil, häll dem i en kastrull, riv i vitlöken. Häll i buljongen, hetta upp och mixa slätt, gärna med stavmixer. Tillsätt citronsaft och -skal. Vispa i smöret. Smaka av med salt och peppar. Purén ska vara ganska lös.

Plocka bladen från basilikan och mixa slätt tillsammans med oljan. Smaka av med salt. Torka av fiskbitarna. Dela skinkan på längden och vira skivorna runt fiskbitarna. Fäst med tandpetare under. Hetta upp 1 msk smör, eller olivolja, och stek fisken på medelvärme, ca 3–4 minuter på var sida. Salta och peppra generöst.

Ställ pannan åt sidan medan du hastigt steker tomaterna i lite olja eller smör i en annan panna. Salta. Fördela bönpurén på 4 tallrikar, ta bort tandpetarna från fisken och lägg den ovanpå. Garnera med tomaterna. Droppa lite basilikaolja runtom och servera genast.  Om du vill imponera lite extra dekorerar du med några färdiga rotfruktschips.

Parmalindad stekt marulk med citronbönpuré och basilikaolja.
Parmalindad stekt marulk med citronbönpuré och basilikaolja.

Av: Liselotte Forslin
Foto: Ulrika Ekblom
Assistent och modell: Ellinor Kolmodin

Få det bästa av ELLEs värld - anmäl dig till våra nyhetsbrev

Vi handplockar vårt bästa innehåll åt dig med maxad inspiration och de senaste trenderna. Utöver det får du ta del av exklusiva erbjudanden, tävlingar och inbjudningar till olika event. Fyll bara i dina uppgifter här så sköter vi resten! ♥

Annons