Parmesangranar med oliver och rosmarin
26 nov, 2019
AvRedaktionen
Testa salta bakverk! Dessa parmesangranar med oliver och rosmarin är helt oemotståndliga. Toppa med sesamfrön.
Annons
16 stycken
Parmesangranar:
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
3 msk urkärnade oliver
1 msk färsk rosmarin
100 g parmesan
125 g smör
½ dl iskallt vatten
1 ägg till pensling
Topping:
Sesamfrön
Gör så här:
- Rör ihop vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
- Hacka oliver och rosmarin fint och riv parmesanen grovt på rivjärn.
- Blanda ner det i degen.
- Skär smöret i tärningar och kläm ner det i degen med händerna.
- Tillsätt vatten och knåda vidare tills du får en smidig deg.
- Låt jäsa övertäckt i rumstemperatur 1 timme.
- Sätt ugnen på 200°.
- Kavla ut degen till cirka 3 mm tjock. Stansa ut 16 granar.
- Lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt och pensla dem med ägg, strö över sesamfrön.
- Grädda i ugnen i 12–15 minuter tills de är gyllene och spröda.
Av: Sofia Andersson
Foto: Mari Lahti, Skovdal Nordic, Kirsi-Marja Savola, Fabian Björk
LÄS MER:
Annons